Kindercentrum

Kindercentrum De Hovenier Tiel

Binnen Kindercentrum De Hovenier streven wij naar een grote wederzijdse betrokkenheid tussen ouders, kinderen en leidsters. We zijn een transparante organisatie met een open houding naar elkaar, staan open voor ideeën van ouders en personeel en geven openheid over onze werkwijze. We hebben verschillende groepen voor verschillende leeftijden. Super handig als u meerdere kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën heeft. Voor zowel de kleinste kinderen van 0 tot 2 jaar, als voor wat oudere kinderen van 7 t/m 13 jaar is er plek.

Groepen

 

Er zijn 5 verschillende groepen voor kinderen van verschillende leeftijden:

 

Mini’s (babygroep)

De Mini’s is de dagopvang voor kinderen van 0 tot 2 jaar. Wij werken met vaste gezichten, dit zorgt voor veiligheid en een goede vertrouwensband. Wij doen er alles aan om de omgeving zo goed mogelijk af te stemmen op de ontwikkelingsfase en leeftijd van uw kind. Zo is het meeste speelgoed laag aan de grond. De baby’s kunnen hiernaar kijken, voelen en ontdekken. Voor dreumesen is er het wandspeelbord, zijn er loopauto’s en is er een activiteitenkubus. Dit biedt voor hen meer uitdaging!

 

Midi’s (peutergroep)

De Midi’s is de dagopvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ook hier werken wij met vaste gezichten en heeft ieder kind zijn eigen mentor. Het speelgoed waar de kinderen mee spelen sluit aan op de ontwikkelingsfases waar uw kind zich op dat moment in bevindt. Zo hebben wij verschillende thema hoeken: een huishoek, een bouw hoek en een leeshoek. Hier leren de kinderen om samen te spelen en te verkennen.

 

Maxi’s (BSO 4 t/m 7 jaar)

De Maxi’s is een buitenschoolse opvang voor kinderen met de leeftijd van 4 tot 7 jaar. De buitenschoolse opvang neemt de verantwoordelijk voor uw kind op de tijden dat u er zelf niet kan zijn. We werken met een vast dagritme, dit brengt rust en structuur voor de kinderen. Er zijn diverse activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen. Denk hierbij aan buitenspelen, knutselen of bakken.

 

Juniors (BSO 7 t/m 13 jaar)

De Juniors is een buitenschoolse opvang voor kinderen met de leeftijd van 7 tot 13 jaar. Kinderen kunnen bij de buitenschoolse opvang spelen en deelnemen aan diverse activiteiten. Denk hierbij aan buitenspelen, knutselen, bakken of vrij spelen. Hiernaast is er ook een atelier, waar de kinderen creatief aan de slag kunnen.

 

Peuterspeelzaal ’t Hoveniertje

’t Hoveniertje is een peuterspeelzaal die voorschoolse educatie biedt voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Binnen de peuterspeelzaal werken wij met de piramide-methode. Je werkt dan volgens 4 vaste stappen: oriënteren, demonstreren, verbreden en verdiepen. Hiermee wordt elk onderwerp verkend door middel van thema’s. Daarnaast is er aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden: zo leren de kinderen hoe je prettig kunt omgaan met elkaar, te groeien naar zelfstandigheid en veel plezier te hebben in het spel.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Kindercentrum

 

Openingstijden kindercentrum:

Maandag: 07:00 – 19:00 uur
Dinsdag: 07:00 – 19:00 uur
Woensdag: 07:00 – 19:00 uur
Donderdag: 07:00 – 19:00 uur
Vrijdag: 07:00 – 19:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten